فروشگاه فرهان‌شار

درمان قطعی ریزش مو در زنان(2)

درمان قطعی ریزش مو در زنان

درمان قطعی ریزش مو در زنان

درمان قطعی ریزش مو در زنان یک رویاست. رویایی که هنوز تحقق پیدا نکرده. اساسا ریزش مو در هیچ کس به طور کامل و قطعی درمان پذیر نیست. ریزش مو یک اختلال فراگیر و بسیار شایع است. برای مقابله با این اختلال شایع روش های بسیار متنوعی در نظر گرفته شده است. از مصرف مکمل ها و فرآورده های دارویی تا متنوع ترین روش های کاشت و پیوند مو.

اخیرا برخی از پزشکان با تزریق زیرپوستی فاکتورهای رشد مانند فاکتور رشد اپیدرمال و پلاکتی به مهار ریزش مو و حتی تحریک رویش مجدد مو می پردازند. هر چند این روش می تواند تا حدی خطرناک باشد. زیرا این فاکتورهای رشد می توانند عامل بروز برخی انواع سرطان باشند. اما معمولا با دوز به کارگیری شده از آن ها اتفاق ناخوشایندی نمی افتد.

با همه این احوال همه این روش ها اثر موقتی دارند. ممکن است با تنظیم یک رژیم درمانی موفق و به خصوص مصرف داروها و مکمل های مناسب بتوان طول اثرات مفید این روش ها را افزایش داد. در مقاله حاضر می کوشیم به معرفی روشهای موثری جهت مقابله با ریزش مو در زنان بپردازیم.

علت ریزش مو در زنان

علت ریزش مو در زنان

ریزش مو علل گوناگونی دارد. در زنان یکی از علل مهم ریزش مو کمبود ریزمغذی هاست. ریزمغذی هایی هم چون فولات نسل چهارم در پیشگیری از ریزش موی زنان بسیار موثر است. این ماده در فرمولاسیون بسیاری از مکمل های داروافشان شایگان حضور دارد. محصولاتی همچون اینوپرگنا که برای سندرم تخمدان پلی کیستیک طراحی و فرموله شده است، می تواند به طور موثر باعث مهار ریزش مو شود.

به خصوص که ریزش مو یکی از پیامد های قطعی این سندرم است. فرمولاسیون های دیگری هم چون بست فولات، و فولی مکس نیز می توانند با مهار کم خونی به کاهش ریزش مو کمک کنند.

قرص برای ریزش موی زنان

قرص های مکمل زیادی برای ریزش موی زنان ارائه شده است. قرص های حاوی بیوتین، زینک، پروویتامین B5 و فولات نسل چهارم می توانند نقش مهمی در مهار ریزش مو داشته باشند.  این ترکیبات در فرمولاسیون بسیاری از فرآورده های مکمل داروافشان شایگان حضور دارند. محصولاتی مانند هیروژن و بیوتین به طور اختصاصی برای سلامت پوست و مو و ناخن قابل استفاده اند.

قرص روکشدار هیروژن حاوی 15 میلی گرم زینک المنتال، 5/2 میلی گرم بیوتین، 400 میکروگرم فولات نسل چهارم و ویتامین C است. ارزیابی های انجام شده نشان داده مصرف روزی یک تا دو عدد از این محصول در بهبود ریزش مو به قوت موثر است. همچنین محصولاتی که حاوی درصد بالایی از ویتامین های گروه B است به ریزش مو کمک می کند. اینوپرگنا یکی از محصولاتی است که با کنترل ترشح آندروژن به پیشگیری از ریزش مو کمک می کند.

درمان قطعی و خانگی

یک نکته را به خاطر داشته باشید. هیچ روش درمان قطعی برای ریزش مو وجود ندارد. تمام روش های درمانی جنبه کمکی دارند. استفاده از برخی ماسک های خانگی هم می تواند به پیشگیری از ریزش مو کمک کند. به عنوان مثال استفاده از روغن آرگان در کنار آووکادو و موم زنبور عسل می تواند به ریزش مو کمک کند. اساسا ریشه اصلی ریزش مو و بسیاری از اختلالات مشابه مسئله تغذیه نامناسب است.

یکی از مواردی که می تواند به کنترل ریزش مو کمک کند، ورزش، تحرک فیزیکی منظم و اصلاح رژیم غذایی است. استفاده از میان وعده های غذایی مناسب می تواند کمک شایان توجهی به این اختلالات کند. باید تا حد امکان از مصرف فست فود، غذاهای آماده و فرآوری شده، حضور در محیط های آلوده و مواردی از این دست خودداری شود.

استفاده زیاد از مواد قندی نیز می تواند به تشدید ریزش مو منجر شود. بنابراین باید مصرف شیرینی و شکلات و سایر قندهای ساده را به حداقل برسانید. اساسا دیابت ریزش مو را تشدید می کند. استفاده زیاد از فرآورده های آرایشی بهداشتی نامناسب، مانند رنگ موهای حاوی آمونیاک بالا یا سشوار و اتوی مو نیز ریزش مو را به شدت بالا می برد. همین طور استفاده از فرآورده های حالت دهنده مانند فردهنده ها و صاف کننده ها آسیب رسان است.

برای کنترل این آسیب ها باید اصلاح روش زندگی، بهبود رژیم غذایی و استفاده از فرآورده های ترمیم کننده مو مانند انواع ماسک ها را در نظر داشت. از جمله روش های خانگی تقویت مو می توان به ماساژ پوست ناحیه کف سر همراه با روغن های گیاهی اشاره کرد. استفاده از عصاره آلوئه ورا، روغن نارگیل، جینسنگ، عصاره سیر و پیاز و روغن ماهی نیز می تواند کمک کننده باشد. به برخی از این موارد در مقالات پیشین به تفصیل اشاره شده است.

علت ریزش مو در زنان یائسه

علت ریزش مو در زنان یائسه

یکی از هورمون هایی که باعث تشدید ریزش مو می شود پروژسترون است. این هورمون در دوره بارداری افزایش می یابد. در واقع یکی از علل اصلی افزایش وزن، رویش موهای زائد (هیرسوتیسم)، جوش صورت و چاقی همین بالا بودن پروژسترون است. پروژسترون در دوران پس از بارداری هم تا مدتی بالا می ماند. این بالا بودن پروژسترون به حفظ بارداری و همچنین ترشح شیر کمک می کند.

یکی دیگر از هورمون هایی که در دوران شیردهی می تواند باعث ایجاد عوارضی شود، پرولاکتین است. پرولاکتین هورمونی است که از سلول های لاکتوتروف در غده هیپوفیز قدامی آزاد می شود. ترشح این هورمون تحت تاثیر ترکیب دوپامین است. گاهی ممکن است برای پیشگیری از ترشح بیش از حد پرولاکتین به خصوص در سندرم هیپرپرولاکتینمی از ترکیبات آگونیست دوپامین استفاده شود.

از جمله این ترکیبات آگونیست دوپامین می توان به دومپریدون اشاره کرد. دومپریگان یکی از محصولات دارویی داروافشان شایگان است که ماده موثره آن دومپریدون می باشد. این محصول برای موارد مختلفی استفاده می شود. از آن جمله می توان به بهبود حرکات دستگاه گوارش و همچنین مهار ترشح شیر در هیپرپرولاکتینمی اشاره کرد. به هر حال از آن جا که پرولاکتین در ریزش مو اثر دارد، استفاده از دومپریگان به طور غیرمستقیم می تواند به کنترل ریزش مو کمک کند.

نکته اساسی دیگر این است که در زنان یائسه غلظت هورمون آندروژن بالا می رود. به خصوص سهم نسبی آندروژن در مقایسه با استروژن در این افراد بالاتر است. آندروژن عامل ایجاد بسیاری از مشکلات از جمله ریزش مو، جوش صورت، پوکی استخوان و چاقی است. به همین دلیل است که در دوران یائسگی ریزش مو یکی از مشکلات شایع بانوان است. استفاده از فرآورده هایی مانند اینوپرگنا می تواند به تنظیم این سطح بالای هورمون های آندروژن کمک کند.

تاثیرات ماسک مو

تاثیرات ماسک مو

ماسک مو به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان نقش مهمی در ترمیم آسیب های مو دارد. این فرآورده ها با داشتن کوکتلی از انواع ویتامین ها، کراتین هیدرولیز شده، پروویتامین B5 و شی باتر (Shea Butter) می توانند نقش بسیار موثری در ترمیم آسیب های وارد آمده به تارهای مو داشته باشند. تارهای مو در نتیجه استفاده از شامپو و رنگ مو معمولا تخریب می شوند.

به سمت نازک شدن می روند و در هم گره می خورند. احتمال بروز موخوره با استفاده از این فرآورده ها بالا می رود. به همین خاطر استفاده از ماسک مو می تواند به ترمیم این آسیب ها کمک کند. ماسک مو می تواند در داخل حمام یا بعد از حمام استفاده شود. ماسک های خارج حمام معمولا درصد بالایی از روغن های گیاهی و چربی های آنتی اکسیدان و ترمیم کننده دارند.

نمونه این ماسک ها، ماسک های خارج حمام شاربوت است. این ماسک ها حاوی روغن آووکادو، روغن جوانه گندم، روغن آرگان و شی باتر هستتند. در مقابل ماسک های داخل حمام بیشتر حاوی سورفاکتانت های کاتیونی و پلی کوات ها هستند. این مجموعه در داخل و خارج حمام در نهایت به تقویت مو، افزایش قطر مو ها و جلوگیری از در هم گره خوردن موها کمک می کنند.

یکی از مهمترین اثرات شستشوی مو ایجاد حالت پف در موهاست. این حالت پف کردگی به دلیل شارژ های سطحی منفی مو که بعد از شستشو در معرض قرار می گیرند، ایجاد می شود. یکی از بهترین روش های مقابله با این وضعیت استفاده از ماسک مو است. ماسک مو با پوشاندن این بارهای منفی مانع از ایجاد حالت پف در موها خواهد شد.

علت ناگهانی ریزش مو در زنان

تغییرات هورمونی به خصوص در دوره بارداری می تواند باعث ریزش ناگهانی مو شود. گاهی هم اختلالاتی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است عامل ایجاد این مشکل باشد. در سندرم تخمدان پلی کیستیک غلظت هورمون های خانواده آندروژن در بدن بالا می رود.

این غلظت بالای آندروژن باعث بروز ریزش مو، پرمویی، جوش صورت، چربی پوست، تغییرات شدید خلقی مانند افسردگی و مواردی از این قبیل خواهد شد. یائسگی هم به دلیل بالا رفتن ناگهانی سهم نسبی هورمون آندروژن در مقایسه با استروژن می تواند باعث ریزش ناگهانی مو شود. استرس های روانی شدید و ناگهانی که بعضا با اختلال اشتها همراه است، نیز می تواند به تشدید ریزش مو منتهی شود.

سخن پایانی

علیرغم همه روش های گوناگونی که تاکنون برای درمان یا کمک به درمان ریزش مو مطرح شده است، هیچ روش قطعی برای درمان ریزش مو وجود ندارد. در واقع تنها روش قطعی برای جبران موهای از دست رفته کاشت مو است. اما کاشت مو هم همیشه نمی تواند به طور قطعی موفقیت آمیز باشد.

گاهی بعد از مدت شش ماه بخش بزرگی از موهای کاشته شده مجددا از دست می رود. گاهی هم البته احتمال موفقیت بالاتر است. به خصوص اگر همزمان با کاشت مو از فرآورده های مکمل و روش های درمانی اصلاح هورمون استفاده شود. مکمل هایی مانند بیوتین و هیروژن داروافشان شایگان در این زمینه بسیار مفید هستند.

استفاده از داروهایی که سطح هورمون های آندروژن را تنظیم می کند، می تواند در این زمینه بسیار موفق باشد. فرآورده های دارویی مانند فیناستراید، دوتاستراید و مواردی از این قبیل. باید توجه داشت که برای کنترل ریزش مو مجموعه ای از روش ها باید مد نظر قرارگیرد.

مجموعه ای از روش های دارویی، مکمل ها، استفاده از فرآورده های آرایشی بهداشتی ترمیمی مانند انواع ماسک های ویتامینه و ماسک موی کراتینه شاربوت و … آن چه بدیهی است این است که روش درمان قطعی نمی توان برای ریزش مو معرفی کرد.

منابع

  1. http://www.Sciencedirect.com
  2. http://www.aad.org
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov

تهیه و تنظیم توسط تیم علمی شاربوت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا