فروشگاه فرهان‌شار

ورود نسل Z به بازار زیبایی

ورود نسل Z به بازار زیبایی

به طور کلی به متولدین سال‌های 1995 تا 2010 میلادی نسل Z یا جنزی می‌گویند. نزدیک به 40 درصد از بازار کار امروز جهان متعلق به این نسل است. بخش بزرگی از تمام جوامع در سال های آینده از این نسل پر خواهد شد. بنابراین باید با روان شناسی و ساختار فکری آنها آشنایی داشته باشیم.

به خصوص اگر می خواهیم در حوزه مارکتینگ فعالیت کنیم. به عبارت دیگر نسل Z افرادی هستند که در محدوده سال های 1375 تا 1390 خورشیدی متولد شده اند. خصوصیات مختلفی برای افراد این نسل تعریف شده است. نسل Z شامل افرادی است که انتظارات فزاینده ای از زندگی دارند. صبر و حوصله شان کمتر است.

بعضا دچار عدم تمرکز هستند. بیشتر به دنبال اثرگذاری می گردند. اگر به آن ها قولی می دهید باید حتما به آن عمل کنید. آن ها از بدقولی واقعا بیزارند. آنها نمی تواننند درک کنند که شاید شما مشکلی داشته اید که به کاری نرسیدید. این بدقولی آزارشان می دهد. پس سعی کنید به تعهدات خود پایبند باشید. نسل Z در عین حال که از شما توقع برآورده شدن تعهداتتان دارند واقع بین هستند. آن ها کمتر دچار آرمان گرایی و ایده آلیسم هستند. نسل Y یا نسل دهه شصت در ایران یک نسل آرمانی بود.

نسلی که صبوری بیشتری داشت، اما آرمان گرا بود. اما نسل Z را تنها با استدلال منطقی می توان قانع کرد. پس سعی کنید از نظرات یا اقدامات خود با استدلال عقلانی دفاع کنید. تحکم و یا تحمیل هیچ جایی در منظومه فکری و روابط نسل Z ندارد. حتما سعی کنید به حرف های سنل Z گوش کنید. باید خوب گوش کردن را یاد بگیرید. حتی اگر در برخی موارد حق با آن ها نیست. باز هم سعی کنید به حرف و اعتراضشان گوش دهید. در غیر این صورت نمی توانید با آن ها رابطه برقرار کنید.

نسل Z و تغییرات بزرگ در صنعت زیبایی

نسل Z و تغییرات بزرگ در صنعت زیبایی

یکی از تمایلات بسیار جالب توجه نسل Z بی میلی آن ها به پوشاندن برخی از ضمائم پوست است. پوشاندن خال و لک و کک و مک چندان در بین این نسل مرسوم نیست. آن ها دوست دارند بسیاری از الگوهای قبلی را دگرگون کنند. مثلا دوست دارند چشم های گربه ای معکوس داشته باشند. آن ها به جای استفاده از طرح کانتور صورت دوست دارند از طرح کانتور لب پیروی کنند.

آن ها دوست دارند از رنگ های به شدت جیغ بر روی صورت استفاده کنند. آنها پلک خود را به صورت یک بوم نقاشی تصور می کنند. از رنگدانه های درخشان استفاده می کنند. با این همه می توان گفت نسل Z ترند آرایشی خاصی ندارد. مدام تمایلات خود را تغییر می دهد. آرایش ناخن ها را تغییر می دهد.

تأثیر رسانه‌های اجتماعی بر انتخاب‌های زیبایی نسل  Z

همان طور که گفتیم نسل  ارتباطی عمیق و دو طرفه و شاید بهتر است بگوییم سه بعدی با اینترنت دارد. این نسل دیگر الگوهای خود را از میان شخصیت های کارتونی نمی گیرد. این نسل دیگر به تلویزیون نگاه نمی کند. این نسل الگوی خود را از غیرعادی ترین افراد بر می دارد. از افرادی که به دید نسل های گذشته غیر قابل درک هستند. بسیاری از افراد نسل Z با نگاه به شاخ های اینستاگرامی اصول زندگی خود را انتخاب می کنند.

افرادی که در اینستاگرام به دنبال راه اندازی صفحاتی با موضوع لایف استایل هستند، بر نحوه زندگی این افراد بسیار اثرگذار هستند. البته نباید از نظر دور داشت که بخش بزرگی از این نسل هم الگوهای خود را کماکان از راه مطالعه کتاب و مطالعه مطالب انتخاب می کنند. حالا این مطالعه می تواند از طریق بررسی منابع اینترنتی باشد.

نسل Z و اولویت‌های آنها در محصولات زیبایی

نسل  به رنگ های اصطلاحا جیغ علاقه زیادی دارد. این نسل تمایل زیادی به استفاده از فرآورده هایی دارد که جاذب و جالب توجه است. البته همه انسان ها میل به دیده شدن دارند. اما نسل Z بیشتر از نسل های قبل تمایل به نشان دادن خود دارند. بسیاری از دختران و حتی پسران نسل Z از رنگ موهای بسیار خاص و اصطلاحا Bizarre استفاده می کنند.

بسیاری از این افراد لباس های خاص می پوشند. لباس هایی به کلی متفاوت با نسل های قبل از خود. در این نسل تفاوت ظاهر بین پسران و دختران به حداقل می رسد. تمایل به استفاده از اکسسوری در این نسل بسیار بالاست. شاید در نسل های قبل وقتی پسری از گوشواره استفاده می کرد، نشان دهنده تمایلات جنسی خاص او بود. در بسیاری از کشور ها در نسل های قبل گوشواره یا ضمیمه های تزئینی ناحیه بینی یا ابرو نمادی از جامعه کوییر بود. اما در نسل حاضر گوشواره و اکسسوری هایی از آن دست لزوما چنین معنایی ندارند.

تحلیل رفتار مصرفی نسل Z در خرید محصولات زیبایی

نسل Z اساسا میل به کمال پرستی دارد. در عین حال به طور متناقضی واقع بین نیز هست. او همواره به دنبال بهترین ها و کاملترین هاست. اما در عین حال با توجه به شرایط موجود تصمیم می گیرد. برای او داشتن ضدآفتاب و روتین روزانه بسیار مهم است. برای او مهم است که به صورت منظم به آرایشگاه برود. برای او مهم است که هر از چند گاهی مدل صورت و آرایش موها و صورت خود را تغییر دهد.

برای او مهم است که به طور مرتب کافه برود. برای او مهم است که سبک زندگی خود را در همه جا جار بزند. برای یک عضو نسل Z بسیار مهم است که بتواند امضای خود را داشته باشد. برای یک نسل Z ای هیچ چیز همیشگی نیست. او دمدمی مزاج است. گاهی دوست دارد موهایش را کوتاه کند.

گاهی دوست دارد چند تار موی صورتی و آبی جیغ داخل موهایش بگذارد. گاهی دوست دارد پیرسینگ خاص داشته باشد. گاهی ممکن است یک محصول آرایشی بهداشتی را همان اواسط مصرف دور بیندازد یا به کسی بخشد. البته این رفتارها در نسل های قبل هم بوده. شاید در بین زنان بیشتر از مردان. اما این رفتارها در نسل Z تقریبا تفاوت جنسیتی ندارد. هر دو جنس مبتلا به خصلت تنوع طلبی هستند.

تأثیر اینفلوئنسرها و یوتیوبرها بر روندهای زیبایی نسل  Z

نسل Z برخلاف نسل های قبلی که بیشتر متاثر از ورزشکاران و هنرپیشه ها یا موزیسین ها بودند، بیشتر از شخصیت های مطرح در فضای مجازی الگوبرداری می کند. در واقع گروه مرجع این نسل با نسل های قبل بسیار متفاوت است. فرهنگ موسیقایی این نسل به کلی با نسل های قبلی متفاوت است.

گاهی حتی احساس می شود که نوعی گسستگی فرهنگی و سلیقه ای اتفاق افتاده است. نسل Z کمتر مرجع خود را از میان کتاب ها و روزنامه ها انتخاب می کند. برای این نسل یک سلبریتی اینفلوئنسر یا یوتیوبر از صدها نویسنده یا شاعر اثرگذاری بیشتری دارد. البته این می تواند هم تهدید و هم فرصت باشد. این مسئله گاهی شناخت فرد را نسبت به محیط اطراف بسیار سطحی می سازد.

نسل Z و علاقه به محصولات زیبایی سفارشی و شخصی‌سازی شده

نسل Z و علاقه به محصولات زیبایی سفارشی و شخصی‌سازی شده

نسل Z به شدت متمایل به استفاده از روش های منحصر به فرد است. او دوست دارد امضایش پای هر چیزی باشد. غذایی که می خورد. لباسی که می پوشد. کتابی که می خواند یا موسیقی که گوش می دهد. دوست دارد حتی در استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی امضای خود را داشته باشد.

به همین خاطر در بازاریابی برای این نسل باید چنین مواردی را در نظر داشت. باید سعی کرد فرآورده های این گروه از مصرف کنندگان حالت اختصاصی به خود بگیرد. این نسل وقتی می خواهد یک کیک یا عطر سفارش دهد باید امضا و پسند خاص خود را بر روی آن داشته باشد. پس به این موضوعات دقت کنید.

چگونه برندهای زیبایی می‌توانند نسل Z را جذب کنند؟

توجه به رنگ های شاد و خاص، استفاده از طراحی های بدیع و نوین و درک روانشناسی خاص پرست نسل Z می تواند در جذب این نسل کمک کننده باشد. در طول سالیان اخیر و به خصوص بعد از ماجرای کرونا تمایل به بهبود سطح خلقی به خصوص در میان نسل جوان افزایش یافت. این ترند با عنوان ترند دوپامین معروف شد.

دوپامین یکی از ترکیباتی است که نقش مهمی در ایجاد لذت دارد. بالا رفتن دوپامین و سروتونین از مهمترین عوامل ایجاد حس لذت است. همچنین دوپامین اصلی ترین ترکیب فعال در مرکز پاداش مغز است. به همین خاطر برخی بر این باورند که دوپامین اصلی ترین ترکیب عامل ایجاد اعتیاد است. اعتیاد به هر عاملی تحت تاثیر فعالیت ترکیب دوپامین است.

اساسا یکی از عوامل اصلی اعتیاد به سیگار آزادسازی دوپامین در نتیجه استعمال سیگار است. منظور از ترند دوپامین همین رنگ های درخشان و شاد است. رنگ هایی مثل صورتی، آبی، سبز، قرمز، نارنجی و ارغوانی. همراه با استفاده از اکلیل که باعث براقیت بیشتر آرایش می شود.

نسل Z و استفاده از تکنولوژی در مراقبت از پوست و زیبایی

استفاده از تکنولوژی خصوصیت نسل Z است. به خصوص تکنولوژی های ارتباطی نوین. آن ها همواره به دنبال یافتن راههای ارتباطی نوین با یکدیگرند. البته در ازای این رشد روزافزون تمایل به تکنیک های نوین ارتباطی باید میل آن ها به اجتناب از حضور در جمع را نیز اضافه کرد.

آن ها در عین حال که از ابزارهایی مانند کلاب هاوس، فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر، تیک تاک، تانگو و مواردی از این دست برای ارتباط با هم استفاده می کنند، میل زیادی به شرکت در جلسات دورهمی ندارند. این به وضوح از خصوصیات نسل Z است. اگر این روزها به شکل و شمایل شبکه هایی مثل تیک تاک و تانگو بنگرید، می فهمید که چه قدر ترند دوپامین در آن ها پررنگ است. حتی به رنگ لوگوی شبکه تانگو هم که بنگرید می بینید صورتی است.

چالش‌ها و فرصت‌های بازار زیبایی در جذب نسل  Z

از مهمترین فرصت های بازار زیبابی در جذب نسل Z می توان به تمایل هر روز نو شونده آن ها اشاره کرد. آن ها دوست دارند هر روز ترند تازه ای را باب کنند. این هم یک فرصت است و هم یک تهدید. فرصت است چون به تولید کنندگان ایده ها و محصولات جدید فرصت می دهد تا محصولات نوینی ارائه کنند. ایده های جدیدی را جا بیندازند و به فروش های خارق العاده ای برسند. در مقابل چالش است، چون ممکن است این تمایل نسل نوین به سرعت عوض شد.

نسل Z و استفاده از رسانه‌های دیجیتال برای یادگیری و انتخاب محصولات زیبایی

استراتژی دوپامین به عنوان ترند شادمانه آرایشی استراتژی مورد استفاده در بازاریابی دیجیتالی است. بسیاری از اصول دیجیتال مارکتینگ آرایشی در سال های اخیر بر این مبنا شکل گرفته اند. چند سال پیش یک گروه موسیقی به نام Pink دقیقا بر همین اساس طراحی و معرفی شد. این گروه در تمام موزیک ویدیو های خود از همین رنگ های شادمانه استفاده می کرد.

همچنین چهره هایی مانند شکیرا، بیانسه، تیلور سوئیفت، الن، بیلی آیلیش، لیدی گاگا و جنیفر لوپز در سال های اخیر به تمایل بالای نسل جدید به ترندهای جدید آرایشی مانند دوپامین روی آورده اند. البته باید در نظر داشت که بسیار پیش تر از این افراد، خواننده ای به نام ایمی واینهاوس بود که به چنین رویکردهایی روی آورد. این خواننده اتفاقا بر خلاف موج رایج هالیوود در آن زمان رفتار و عمل می کرد. یعنی خیلی پیش تر از چهره هایی که نام بردیم در جهت زدودن ترندهای کلاسیک آرایشی گام برداشت.

محصولات زیبایی گیاهی و ارگانیک

محصولات زیبایی گیاهی و ارگانیک

نسل Z تمایل زیادی به استفاده از فرآورده های گیاهی دارد. به خصوص فرآورده های ارگانیک را بسیار دوست دارند. آن ها به دلیل دامنه گسترده مطالعه در حوزه آرایشی بهداشتی تمایل کمی به استفاده از محصولات مصنوعی دارند. آن ها می دانند که بسیاری از محصولات آرایشی مصنوعی حاوی ترکیبات سمی مانند سرب و کادمیوم است.

بسیاری از این لوازم آرایشی کهنه حاوی مشتقات پارابن هستند. ترکیبات نگهدارنده ای که حالت سمی دارند. این ترکیبات می توانند سرطان زا باشند. بنابراین نسل جوان به دنبال استفاده از محصولاتی است که کیفیتی بالاتر داشته باشند، هرچند قیمت آن ها هم بالاتر باشد.

برندهای زیبایی و استراتژی‌های موفق برای جذب نسل Z 

از جمله برندهای آرایشی بسیار محبوب در بین نسل Z می توان به مواردی هم چون Maybelline ، L’Oréal، Tarte، Fenty Sephora ، Ulta، Morphe و Rare Beauty می توان اشاره کرد. این موارد در بین نسل جوان تر بسیار پرطرفدار هستند. برخی از این برندها به وسیله سلبریتی های بسیار مطرح تبلیغ می شوند. از آن میان به Fenty می توان اشاره کرد. برندی که به وسیله ریانا، خواننده مطرح امریکایی تبلیغ شده است.

نسل Z و تمایل به محصولات زیبایی کم‌تأثیر و پایدار

در نسل Z بعضا تمایلی به تنبلی دیده می شود. شاید برایتان جالب باشد. اما برخی از دختران و پسران این نسل کمتر به فکر رفتن به حمام هستند!!! شاید می کوشند از روش های میان بر برای تمیز کردن خود استفاده کنند. این البته جامعیت ندارد. اما بسیار دیده می شود. بسیار دیده می شود که تمایل به استفاده از محصولات فوری در این نسل رو به افزایش است.

غذاهای فوری، نوشیدنی های فوری، چای فوری و آرایش فوری. بسیاری از جوانان متعلق به نسل Z شاید دوست داشته باشند به جای آن که نیم ساعت جلوی آینه مو و صورت خود را دستکاری کنند، با زدن یک اسپری یا یک ژل ساده به همه آن چه از زیبایی می خواهند برسند.

رنگ موهای دائمی یا استفاده از روش های کراتینه کردن مفصل شاید در این نسل کمتر طرفدار داشته باشد. این نسل می کوشد تا استفاده از ماسک های کراتینه را جایگزین استفاده از کراتین کند. نمونه این ماسک های مو ماسک موی کراتینه شاربوت است. این نسل می کوشد تا کمتر نیاز داشته باشد از روش های پرهزینه مانند سولاریوم برای برنزه کردن خود استنفاده کند. این نسل در تلاش است تا از محصولات برنزه کننده مانند روغن ها و لوسیون های بدن برنزه کننده استفاده کند.

آینده صنعت زیبایی با ورود نسل Z چه انتظاری داریم؟

با ورود نسل Z به بازار ارایشی بهداشتی نیاز به ابداع فرآورده ها و محصولات جدید بسیار فزونی یافته است. باید روش های بازاریابی را متحول کرد. باید از اینفلوئنسرها و یوتیوبرها برای تبلیغ محصولات استفاده کرد. باید کوشید که محصولاتی خاص هر فرد طراحی شود. باید تلاش کرد که در طراحی حصولات از رایحه ها و عطرهای مختلف استفاده کرد.

باید بکوشیم تا طعم دهنده های مختلف به فرآورده ها اضافه کنیم. با ورود این نسل به بازار آرایشی بهداشتی بسیاری از انتظارات از محصولات آرایشی بهداشتی تغییر خواهد کرد. باید به سراغ محصولاتی با اثربخشی فوری و ماندگاری طولانی مدت رفت. باید محصولاتی را پیشنهاد کرد که به راحتی از روی پوست و مو قابل حذف باشند.

باید محصولاتی را پیشنهاد کرد که بتوان به راحتی آن ها را با محصولات دیگر آمیخته و ترکیب کرد. باید به سراغ محصولا پاک کننده ای رفت که حتی نیاز به استفاده از آب نداشته باشند. به عنوان مثال باید از میسلار واتر هایی استفاده کرد که فاقد الکل و بدون نیاز به آبکشی باشند. مانند میسلار واتر شاربوت. باید بتوان از ماسک های مویی استفاده کرد که بدون نیاز به آبکشی قابل استفاده باشند. مانند ماسک موی بدون نیاز به آبکشی شاربوت.

سخن پایانی

نسل زد یا نسل نت به افراد متولد سال‌‌های 1995 تا 2010 میلادی گفته می‌شود. یکی از اساسی ترین خصوصیات این نسل استفاده از اینترنت است. این نسل از آغاز دوران موسوم به انفجار اطلاعات به دنیا آمده و زندگی کرده اند. بخش بزرگی از بازار کار کنونی جهان را این نسل تشکیل می دهند. یکی از مهمترین تفاوت های این نسل با نسل آلفا یعنی نسل بعد از خود در استفاده از تکنولوژی دیجیتال است.

خلاقیت و تمایل به رفتارها و امور بدیع از خصوصیات این نسل است. با اینکه در ایران کمتر به این مفاهیم توجه می‌شود اما در نهایت جامعه تولید کنندگان فرآورده های آرایشی بهداشتی مجبور به پذیرش این نسل و انعطاف پذیری در مقابل تمایلات و پسندهای خاص نسل Z خواهد شد.

منابع
  1. http://www.bbc.com
  2. https://www.investopedia.com
  3. https://www.britannica.com
  4. http://www.wikipedia.org

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا