- کرم مرطوب کننده برای پوست چرب
- کرم مرطوب کننده چیست؟
- تفاوت ابرسان و کرم مرطوب کننده
- بهترین کرم مرطوب کننده صورت
- انتخاب بهترین کرم مرطوب کننده برای پوست چرب
- ترکیبات طبیعی در کرم مرطوب کننده برای پوست چرب
- تأثیر کرم مرطوب کننده بر روی بافت و ترشح چربی پوست چرب
- کرم مرطوب کننده مات کننده برای پوست چرب
- تأثیر کرم مرطوب کننده بر تعادل رطوبت و چربی پوست چرب
- کرم مرطوب کننده با SPF برای پوست چرب
- استفاده از کرم مرطوب کننده در روتین مراقبت از پوست چرب
- ترکیبات ضد التهاب در کرم مرطوب کننده برای پوست چرب و مشکلات پوستی
- کرم مرطوب کننده طبیعی برای پوست چرب
- کرم مرطوب کننده با خاصیت ضد جوش برای پوست چرب
- بهترین زمان مصرف کرم مرطوب کننده
- چند بار در روز کرم مرطوب کننده بزنیم؟
- کرم مرطوب کننده مناسب پوست چرب شاربوت
- سخن پایانی
- منابع:
استفاده از مرطوب کننده ها با حفظ رطوبت لایه خارجی پوست، علاوه بر شادابی، به تسریع التیام و ترمیم پوست کمک میکند. به گفته بسیاری از متخصصان، ساده ترین راه محافظت از پوست در برابر پیری زودرس، استفاده از مرطوب کننده مناسب و مصرف روزانه ضدآفتاب است. در این مقاله به بررسی کرم مرطوب کننده مناسب پوست چرب میپردازیم.
کرم مرطوب کننده برای پوست چرب
شاید به نظر برسد پوست چرب نیازی به مرطوب کننده ندارد، اما این فرض اشتباه است. پوست چرب هم نیاز به مرطوب کننده دارد و ممکن است آب خود را از دست بدهد یا به اصطلاح دهیدراته شود. نکته مهم در مورد محصول مورد استفاده این است که باعث تشکیل بروز آکنه نشود و چه بهتر که باعث کنترل چربی پوست شود. در صورتی که از محصولاتی با پایه چرب برای تامین رطوبت مورد نیاز پوست چرب استفاده شود، ترشح چربی تشدید میشود و به ویژه در ناحیه بینی و پیشانی ظاهر روغنی به وجود میآید و پوست مستعد جوش و آکنه میگردد.
کرم مرطوب کننده چیست؟
کرم مرطوب کننده، محصولی است که از خروج آب لایههای خارجی پوست جلوگیری میکند و با تامین رطوبت مورد نیاز پوست، باعث طراوت و شادابی پوست میشود. توصیه میشود روزانه یک تا دو مرتبه از کرم مرطوبکننده استفاده شود. به عبارتی، کرم مرطوب کننده یک لایه محافظ روی سطحی ترین بخش پوست به نام stratum corneum (استراتوم کورنئوم) تشکیل میدهد و علاوه بر تامین رطوبت از لایه حاوی آب کرم مرطوب کننده، از خروج آب طبیعی موجود در لایههای عمیق پوست نیز جلوگیری میکند. در نتیجه، بعد از مصرف مداوم کرم مرطوب کننده، پوست بدن شاداب تر میشود و گردش طبیعی آب در لایههای مختلف آن تنظیم میگردد.
تفاوت ابرسان و کرم مرطوب کننده
کرم مرطوب کننده با ایجاد یک لایه محافظ از خروج آب لایه سطحی پوست پیشگیری میکند. آبرسان، علاوه بر ایجاد لایه پوششی و ممانعت از خروج آب، با جذب و حفظ آب در سطح پوست از خشکی و دهیدراته شدن پوست پیشگیری میکند. به عبارتی، کرم مرطوب کننده مثل یک مانع برای خروج آب از لایههای پوستی جلوگیری میکند، اما کرم آبرسان میتواند رطوبت محیط را نیز جذب و روی سطح پوست حفظ کند.
بهترین کرم مرطوب کننده صورت
بهترین ترکیباتی که میتوان در محصولات مرطوبکننده معرفی کرد، هیالورونیک اسید، روغنهای معطر، سرامید و گلیسیرین است. بعضی از کرمهای مرطوب کننده حاوی موادی هستند که نقش ضدآفتاب دارد، در این صورت با استفاده از یک محصول، علاوه بر اثر مرطوب کنندگی، پوست بدن در برابر اشعه مضر آفتاب محافظت میشود.
هیالورونیک اسید، ماده ای است که توانایی حفظ آب بیش از 1000 برابر وزن خود دارد و با تامین آب مورد نیاز پوست، باعث ایجاد ظاهر شاداب و بدون چروک میشود. روغنهای معطر، به سرعت جذب پوست میشوند و با تامین مواد مغذی مورد نیاز پوست، به ترمیم و طراوت این لایه کمک میکنند. سرامیدها زنجیرهای از اسیدهای چرب هستند که به صورت طبیعی در پوست وجود دارند. این مواد با ایجاد یک لایه محافظ روی سطح پوست، از آسیب پوست توسط عوامل محیطی جلوگیری میکنند.
انتخاب بهترین کرم مرطوب کننده برای پوست چرب
برخی ترکیبات طبیعی، بهترین مرطوبکنندهها برای پوست صورت هستند که شامل روغن جوجوبا، نیاسین آمید، هیالورونیک اسید، رتینول و کائولین هستند. نکته حائز اهمیت در این محصولات، جذب سریع و بافت سبک است تا علاوه بر تامین رطوبت پوست، از ترشح بیش از اندازه چربی جلوگیری شود.
روغن جوجوبا، روغن جوجوبا دارای ساختاری شبیه به سبوم یا چربی طبیعی پوست است. استفاده این روغن میتواند کمبود سبوم طبیعی پوست را جبران کند و رطوبت و چربی آن را به تعادل برساند. به همین دلیل یک روغن فوق العاده برای رفع خشکی پوست است. روغن جوجوبا به دلیل ساختار سبک و جذب فوقالعاده برای انواع پوست، حتی پوست چرب، سبب چرب شدن بیشتر و جوش نخواهد شد.
کرم مرطوب کننده و آبرسان شاربوت مخصوص پوست چرب، حاوی جوجوبا، زینک گلوکونات و عصاره درخت چای است که علاوه بر تامین رطوبت مورد نیاز پوست چرب، از ایجاد التهاب وآکنه روی این نوع پوست پیشگیری میکند.
نیاسین آمید شکلی از ویتامین B3 است. مصرف خوراکی یا استفاده موضعی نیاسینامید، ظاهر کلی پوست را بهبود میبخشد و به بهبود چین و چروک و خطوط ریز، آکنه و قرمزی پوست کمک میکند.
هیالورونیک مادهای بسیار سبک با قابلیت جذب فوق العاده بالا است به همین خاطر است که خاصیت درمانی و عملکردی آن، بلافاصله پس از استفاده محصولات مرتبط قابل مشاهده است. اگر پوستتان با کم آبی، التهاب، خشکی و بروز نشانه پیری مواجه شده است، این ماده یکی از بهترین انتخابهاست.
رتینول از مشتقات ویتامین A است که خاصیت آنتی اکسیدان دارد. این ترکیب میتواند کلاژنسازی پوست را تقویت کرده و به صدمات ناشی از نور آفتاب کمک مینماید. همچنین، در کاهش لکههای قهوهای و منافذ غیرعادی پوست، تاثیر بینظیری دارد. معجزه رتینول، بازسازی پوست و افزایش طراوت و شفافیت پوست است.
ترکیبات مذکور، بافت سبکی دارند و در نتیجه منجر به تحریک ترشح چربی پوست صورت نمیشوند. از طرفی با داشتن جذب سریع، منجر به انسداد منافذ پوستی نمیشوند و احتمال ایجاد جوش و آکنه را در پوست مستعد و چرب کاهش میدهد. علاوه بر موارد فوق، حس فرد پس از استفاده از این محصولات بهتر بوده و تجربه مصرف لذت بخش تر خواهد بود.
ترکیبات طبیعی در کرم مرطوب کننده برای پوست چرب
مرطوب کردن پوست چرب، با توجه به احتمال ایجاد آکنه و ترشح چربی بیشتر روی پوست، بسیار مهم و حساس است. در صورتی که پوست چرب دارید، میتوانید از یکسری از ترکیبات طبیعی برای ایجاد رطوبت سطحی استفاده کنید.
شیر: به علت وجود لاکتیک اسید و پروتئین، شیر یکی از بهترین مرطوب کننده های طبیعی است که علاوه بر حفظ رطوبت، ساختار پوست را ترمیم میکند. شما میتوانید نصف استکان شیر را با چند قطره آب لیمو مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه روی پوست خود قرار داده و با آب ولرم بشویید.
گلبرگ گل سرخ: گلبرگ گل سرخ، از ایجاد التهاب روی پوست پیشگیری میکند. برای بهره بردن از خواص گل سرخ، میتوانید چند گلبرگ گل سرخ را در نصف استکان آب جوش قرار دهید، سپس از صافی رد کنید و مقداری ژل آلوئه ورا به آن اضافه کنید. مخلوط آلوئه ورا و گل سرخ را در فریزر قرار دهید تا یخ بزند. قالب یخ را هر شب قبل از خواب روی پوست ماساژ دهید.
آلوئه ورا: آلوئه ورا علاوه بر مرطوب کردن پوست صورت، به ترمیم لایههای پوستی کمک میکند. برای بهره مندی از خواص آلوئه ورا میتوانید یک قاشق چایخوری ژل آلوئه ورا، دو قاشق غذاخوری روغن جوجوبا و یک قاشق غذاخوری آب را با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی حرارت غیر مستقیم (مثل روی کتری) قرار دهید و خوب هم بزنید. پس از خنک شدن روی پوست خود قرار دهید. این کار را هر شب تکرار کنید.
تأثیر کرم مرطوب کننده بر روی بافت و ترشح چربی پوست چرب
کرمهای مرطوب کننده مخصوص پوست چرب، حاوی مواد و ترکیبات ضد ترشح سبوم (چربی طبیعی پوست) هستند. بنابراین با استفاده از این محصولات، رطوبت پوست صورت تامین میشود ولی باعث چرب شدن پوست نمیشود.
کرم مرطوب کننده مات کننده برای پوست چرب
برخی از کرمهای مرطوب کننده مخصوص پوست چرب، حاوی ترکیباتی هستند که منجر به مات شدن بخش T صورت میشود و منافذ پوست را کوچکتر نشان میدهد. بخش T صورت، ناحیه روی بینی و خط افقی بالای ابروهاست که در افرادی که پوست چرب دارند، به علت ترشح بیش از اندازه سبوم، به صورت چرب و براق دیده میشود.
تأثیر کرم مرطوب کننده بر تعادل رطوبت و چربی پوست چرب
ترشح چربی در پوست، با کاهش لایه محافظ سطح پوست افزایش مییابد. به همین علت توصیه میشود پوست چرب با مواد شوینده قوی شسته نشود، زیرا پوست در واکنش به کاهش لایه چربی محافظ روی سطح، چربی بیشتری ترشح میکند که ممکن است از نظر زیبایی و بهداشتی، تاثیرگذار باشد.
کرم مرطوب کننده با SPF برای پوست چرب
کرم مرطوب کننده با SPF، محصولی است که علاوه بر خاصیت مرطوب کنندگی، قابلیت محافظت از پوست در برابر اشعه آفتاب دارد. اشعه UV نور خورشید، برای پوست مضر است و در صورت مجاورت طولانی مدت باعث بروز سرطان پوست، پیری زودرس پوست و ایجاد چروک میشود.
استفاده از کرم مرطوب کننده در روتین مراقبت از پوست چرب
پس از پاکسازی پوست، استفاده از تونر، سرم مناسب نوع پوست و سپس کرم مرطوب کننده مخصوص پوست چرب توصیه میشود. برخلاف تصور رایج که پوست چرب نیاز به آبرسانی و مرطوب کردن ندارد، با توجه به نوع تغذیه، شرایط آب و هوایی و بیماریهایی که ممکن است سلامت پوست را تحت تاثیر قرار دهد، مرطوب کردن پوست چرب لازم و ضروری است.
ترکیبات ضد التهاب در کرم مرطوب کننده برای پوست چرب و مشکلات پوستی
آلوئه ورا، بابونه، نیاسینامید و کالندولا علاوه بر خاصیت مرطوی کنندگی ضدالتهاب قوی هستند و وجود آن در کرمهای مرطوب کننده، از بصورات پوستی ناشی از التهاب مثل قرمزی و جوش پیشگیری میکند.
کرم مرطوب کننده طبیعی برای پوست چرب
عسل، رس بهداشتی، اوت میل، مخلوط آب لیمو و سفیده تخم مرغ، ژل آلوئه ورا، گوجه فرنگی و روغن جوجوبا ترکیباتی هستند که میتوان از آنها به عنوان مرطوب کننده خانگی استفاده کرد.
ممکن است به نظر برسد استفاده از یک روغن برای پوست چرب نامناسب باشد، با این حال روغن جوجوبا از دوران قدیم برای پیشگیری از ترشح بیش از اندازه چربی پوست مورد استفاده قرار میگرفته است. بر اساس یک مطالعه، دو بار در هفته استفاده از ماسک روغن جوجوبا و رس بهداشتی به صورت ماسک، ترشح سبوم را در پوست چرب کنترل و با خاصیت ضدالتهابی، باعث بهبود آکنه و آسیبهای پوستی میشود.
کرم مرطوب کننده با خاصیت ضد جوش برای پوست چرب
جهت انتخاب بهترین کرم مرطوب کننده برای پوست چرب، توصیه میشود از محصولی با بافت سبک استفاده شود که منافذ پوست را نپوشاند. بهتر است محصول حاوی ترکیبات ضدالتهاب مثل روغن جوجوبا، آلوئه ورا و بابونه و عصاره درخت چای باشد تا از ایجاد جوش و آکنه پیشگیری کند.
بهترین زمان مصرف کرم مرطوب کننده
بهترین زمانها برای مصرف کرم مرطوب کننده، پس از شستشوی صورت، پس از استحمام و قبل از خواب است. بهتر است قبل از خشک شدن کامل پوست، در حالی که هنوز نمناک است از کرم مرطوب کننده استفاده شود تا با به دام انداختن رطوبت موجود روی سطح پوست، قابلیت مرطوب کنندگی آن دوچندان شود.
چند بار در روز کرم مرطوب کننده بزنیم؟
توصیه میشود روزانه دو مرتبه کرم مرطوب کننده استفاده شود. در صورتی که شرایط آب و هوایی خیلی خشک ، گرم یا سرد باشد، باید تعداد دفعات استفاده از کرم مرطوب کننده افزایش بیابد. بهتر است حتما پس از استحمام، در حالی که هنوز پوست کاملا خشک نشده است از کرم مرطوبکننده استفاده شود.
کرم مرطوب کننده مناسب پوست چرب شاربوت
کرم مرطوب کننده و آبرسان شاربوت مخصوص پوست چرب حاوی روغن درخت چای، روغن جوجوبا و زینک گلوکونات است. روغن جوجوبا با کنترل میزان ترشح سبوم (چربی طبیعی پوست) با داشتن بافتی سبک، بهترین ترکیب برای مرطوب کردن پوست چرب به شمار میرود. از طرفی روغن درخت چای که در فرمولاسیون کرم مرطوب کننده مخصوص پوست چرب شاربوت به کار رفته، خاصیت ضدالتهابی قوی دارد که علاوه بر کنترل التهاب، از رشد و تکثیر باکتریها جلوگیری میکند. روغن درخت چای یک ترکیب طلایی در فرمولاسیون محصولات تخصصی پوست چرب به شمار میرود. زینک گلوکونات، دارای خاصیت آنتی باکتریال است و از ایجاد آکنه ناشی از رشد باکتری در منافذ پوستی جلوگیری میکند.
سخن پایانی
استفاده از مرطوب کننده ها با حفظ رطوبت لایه خارجی پوست، علاوه بر شادابی، به تسریع التیام و ترمیم پوست کمک میکند. شاید به نظر برسد پوست چرب نیازی به مرطوب کننده ندارد، اما این فرض اشتباه است. پوست چرب هم نیاز به مرطوب کننده دارد و ممکن است آب خود را از دست بدهد یا به اصطلاح دهیدراته شود. نکته مهم در مورد محصول مورد استفاده این است که باعث تشکیل بروز آکنه نشود و چه بهتر که باعث کنترل چربی پوست شود.
کرم مرطوب کننده و آبرسان شاربوت مخصوص پوست چرب، یک فرمولاسیون بینظیر برای مرطوب کردن و آبرسانی پوست چرب است که حاوی روغن درخت چای، روغن جوجوبا و زینک گلوکونات است.