فروشگاه فرهان‌شار

روغن-آووکادو

روغن آووکادو برای مو | فواید ،خاصیت درمانی آن

روغن آووکادو

روغن آووکادو (Avocado Oil) یک روغن گیاهی پر از انواع آنتی اکسیدان هاست. این روغن گیاهی بسیار پرمصرف حاوی درصد بالایی اسید های چرب امگا 3 است. همچین موادی مانند ویتامین E،  A،D و مشتقات فلاونوئید در این روغن زیاد یافت می شود. ترکیباتی که همگی در سم زدایی از پوست دخالت دارند.

سم زدایی این ترکیبات از طریق جمع آوری رادیکال های آزاد اکسیداتیو روی می دهد. این رادیکال های مخرب اکسیداتیو عامل اصلی در بروز لکه های پوستی، جوش صورت و پیری پوست هستند. آووکادو واریان های مختلفی دارد که عموم آن ها متعلق به مناطق حاره ای و گرمسیری است. اما در ایران پرمصرف ترین این واریان ها عبارت از آووکادو است.

7 فواید روغن آووکادو

روغن آووکادو یک نرم کننده و مرطوب کننده قوی است. این محصول باعث حفظ رطوبت لایه های پوست می شود. از جمله مهمترین اجزای پوست عوامل مرطوب کننده طبیعی یا NMF هستند. استفاده منظم از روغن آووکادو باعث ترمیم آسیب های پوستی می شود.

این روغن می تواند در پیشگیری از پیری پوست، ترمیم آسیب های ناشی از تابش UV و جلوگیری از اگزما در افراد مستعد ابتلا به درماتیت آتوپیک موثر باشد. یکی از مهمترین موارد کاربرد روغن آووکادو در فرمولاسیون ماسک های مو است. به خصوص در فرمولاسیون ماسک موی شاربوت از این ترکیب استفاده می شود.

ماسک های موی خارج حمام شاربوت مقادیر زیادی از انواع چربی های گیاهی دارند. از مهمترین این چربی ها می توان به شی باتر، روغن جوانه گندم، روغن آووکادو و روغن آرگان اشاره کرد. همه این مواد چرب با منشا گیاهی و حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات خانواده فلاونوئید هستند. فلاونوئیدها از مهمترین ترکیبات ضدسرطان و آنتی اکسیدان هستند.

لازم به ذکر است که روغن آووکادو به دلیل داشتن مقادیر بالایی از این ترکیبات اثرات روشن کننده و ضد جوش بسیار خوبی نیز دارد. این ترکیبات می توانند باعث کاهش چروک و پیشگیری از تشدید بروز غبغب نیز بشوند. روغن آووکادو همچنین اثرات ضدباکتری و ضد قارچ خوبی دارد. این محصول در پیشگیری از شوره سر موثر است.

به طور خلاصه و تیتروار می توان هفت مورد از مهمترین موارد کاربرد روغن آووکادو را به ترتیب زیر نوشت:

  • اثرات مرطوب کننده بسیار قدرتمند و افزایش میزان NMF های پوستی
  • اثرات آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند به دلیل حضور فلاونوئید ها و لوتئین با هدف جلوگیری از پیری پوست
  • اثرات ضد شوره و ضد قارچ
  • اثرات ضد لک و کک و مک
  • پیگیری از در هم گره خوردن موها و ترمیم کراتین آسیب دیده
  • محافظت در برابر اثرات مخرب UV مانند Age Spot و سرطان هایی مانند ملانوما و ملانوسارکوما
  • پیشگیری نسبی از بروز خط لب و چروک ناحیه دور چشم

سم زدایی طبیعی با روغن آووکادو

سم-زدایی-طبیعی-با-روغن-آووکادو

روغن آوکادو مقادیر بالایی آنتی اکسیدان دارد. حضور ویتامین E و اسید های چرب امگا 3 نقش اساسی در رفع اثرات سمی رادیکال های آزاد اکسیداتیو دارند. این مواد سمی در نتیجه استفاده زیاد از فرآورده های آرایشی بهداشتی مخرب و همچنین تابش UV خورشید در پوست تجمع می کنند. آلاینده های هوا نیز نقش مهمی در تشدید این وضعیت دارند.

استفاده از برخی شوینده ها و مواد شیمیایی باعث تشدید پیری پوست می شود و احتمال بروز سرطان پوست را افزایش می دهد. همه این عوامل در نتیجه استفاده از روغن آووکادو تا حدودی محدود می گردند. این خصلت در ترکیب شی باتر هم دیده می شود.

آووکادو سرشار از مواد مغذی

آووکادو سرشار از مواد مغذی است. ویتامین هایی مانند رتینول، رتینالدهید، کله کلسیفرول، فیلوکینون، و پیریدوکسین یا ویتامین B6 در کنار منیزیم و کلسیم از مهمترین مواد مغذی موجود در آووکادو به شمار می آیند. یکی از مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در این روغن لوتئین است. لوتئین در بینایی نقش بسیار مهمی دارد.

یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند از خانواده مشتقات ایزوپرنوئیدی. ترکیبی با بیشترین اثرات جمع کننده بر روی رادیکال های آزاد اکسیداتیو. محصولی که می تواند نقش مهمی در تنظیم خواب و سلامت عمومی بدن داشته باشد. اولئیک اسید از دیگر ترکیبات چرب موجود در این روغن است. از این روغن برای مقاصد آشپزی هم می توان استفاده کرد.

روغن آووکادو در صورت مصرف از راه خوراکی می تواند تری گلیسرید و LDL را کاهش دهد و بر میزان HDL بیفزاید. می تواند احتمال بروز بسیاری از بیماری های قلبی – عروقی و سکته مغزی را پایین بیاورد.

فواید هسته آووکادو

فواید-هسته-آووکادو

آووکادو منبعی غنی از انواع مواد مغذی است. از جمله این مواد مغذی می توان به ویتامین B6، ویتامین A، E، D3، K-2، کلسیم و منیزیم اشاره کرد. همان طور که می دانیم مخلوط ویتامین D3، کلسیم و ویتامین K-2 کوکتلی موثر در پیشگیری از پوکی استخوان استئوپوروز است. این مواد دقیقا همان ریزمغذی هایی هستند که در فرمولاسیون برخی مکمل های دارو افشان شایگان مانند مگ پیرو و قطره آد پلاس کا 2 دارو افشان شایگان مورد استفاده قرار گرفته اند.

هسته آووکادو را در بعضی کشورهای جهان به صورت آرد در »ی آورند و مورد استفاده قرار می دهند. این آرد یک مقوی بسیار مفید است. اثرات این پودر در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز پوکی استخوان بر هیچ کس پوشیده نیست. عصاره این پودر به همراه شیر می تواند میان وعده غذایی بسیار خوبی برای بزرگسالان و کودکان باشد. همچنین می توان از این فرآورده در نوزادان و سالمندان به عنوان غذای مکمل استفاده کرد.

آیا آووکادو عوارضی هم دارد؟

آووکادو عارضه جدی ندارد. تنها عارضه مشخص این فرآورده حساسیت و واکنش های آلرژیک است. واکنش های آلرژیک نتیجه وجود سطح بالای آنتی بادی کلاس IgE است. این آنتی بادی با غلظت بالا می تواند روی سطح غشای سلول های خانواده بازوفیل و ماستوسیت قرار گیرد. در نتیجه اتصال مجدد آلرژن به این آنتی بادی ها واکنش های آلرژیک با آزادسازی هیستامین آغاز می شود.

واکنش هایی هم چون خارش پوستی، آبریزش بینی، عطسه و اگزما. مصرف بیش از حد آووکادو احتمال بروز این واکنش ها را در برخی افراد ممکن است افزایش دهد. اما این عوارض جانبی معمولا در همه افراد و با هر مقدار جزئی روغن آووکادو دیده نمی شود. معمولا مقدار مصرف بالای روغن معمولا با بروز این عوارض همراه است.

سخن پایانی

روغن آووکادو یک روغن گیاهی با درصد بالایی آنتی اکسیدان است. ترکیبات سازنده این روغن و نقش مهمی در مهار اثرات سمی ناشی از آلاینده های هوا و تابش UV هستند. از جمله مهمترین این ترکیبات خانواده مشتقات فلاونوئید هستند. از مهمترین موارد کاربرد روغن آووکادو می توان به فرمولاسیون لوسیون های بدن، کرم های آبرسان و مرطوب کننده و همچنین ماسک های مو اشاره کرد.

ترکیبات آنتی اکسیدان قدرتمند و ریزمغذی های موجود در روغن آووکادو باعث پیشگیری از بروز پیری پوست، شوره سر، نازکی موهای سر و لکه های تیره پوستی می شود. از دیگر خواص مهم روغن آووکادو تنظیم و تعدیل چربی پوست و پیشگیری از بروز جوش پوستی است. مصرف روغن آووکادو نیز درست مثل تمام انواع دیگر مواد آرایشی بهداشتی و دارویی باید تابع یک ضابطه باشد.

مصرف بیش از حد هر چیزی می تواند زیان آور باشد. در مورد روغن آووکادو نیز مصرف بیش از حد ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. واکنش هایی از جمله خارش، اگزما و درماتیت آتوپیک. با این همه این واکنش ها بسیار نادر هستندو با مقادیر معمول مصرف بروز نمی یابند.

منابع:

  1. http://www.ncbi.nlm.gov
  2. http://www.sciencedirect.com
  3. http://www.apa.org

تهیه و تنظیم توسط تیم علمی شاربوت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا